Индийската кухня

Съвети от Spice House за индийската кухня

Защо не започнете вашето меню с хрупкав пaпадом? Той е идеален в комбинация с нашите сосове от пикъл трей, които може да споделите с цялата компания, сладкото плодово манго чатни, интензивния наситен вкус на лайм пикъл, както и освежаващите ментов сос и лучена салата.

В сърцето на нашата кухня е Тандурът. Тази многофункционална, изключително гореща глинена фурна е виновникът за специфичния вкус на много от индийските ястия. Парченцата пиле тика или тандури пилешко бутче помагат за апетитния старт на Вашето индийско приключение, споделено с приятели. Големият прясно приготвен хляб наан, който се пече на страните на Тандура подхожда идеално на къри ястията.

Опитвали ли сте  емблематичната храна, която се продава по улиците на Индия? Тарка дал(подправена жълта леща) е една от най-популярните храни в разноцветната държава днес. Зеленчуковата Самоса, тестено изделие, пълнено със зеленчуци и аромати, може да се хапва по всяко време, а Чана Чат е здравословна салата, която е предпочитана навсякъде на полуострова.

Никое индийско ястие не е завършено без порция ориз „Басмати”, който да се смесва с основното блюдо. Оризът е невероятно вкусен, независимо дали е по оригинална рецепта или с  екзотични подправки, наречен Пилау ориз.

Индийските основни ястия обикновено са приготвени от зеленчуци, месо (пилешко или агнешко ) или морски дарове. Те са поднесени в сос, който е  чудесна комбинация от подправки допринасящ за незабравимия, балансиран аромат и вкус на храната. Насладете се на вкусното леко къри Корма, подправено със сметанов сос, бадеми, кокос и нотка джинджифил. Всеки нов любител на индийската кухня трябва да опита Масала с пиле тика, леко пикантно ястие, приготвено в тандур фурната и сервирано с апетитен, доматен сос. Ако сте привърженик на по-пикантните блюда, то за вас е Джалфрези, приготвено с цели люти чушки. Виндалу е известно  като едно от най-лютите и популярни индийски ястия.

И след всичко това, когато езикът Ви е изтръпнал от пикантните удоволствия, поглезете се с нещо сладичко. Гаджар Ки Бурфи съчетава в сърцето си моркови и ядки, а Кулфи е традиционалист, истински индийски сладолед, с по-плътна консистенция, примесен с кардамон и шам-фъстък.

АДРЕС

София 1463,
ул. Хан Аспарух №3

КОНТАКТИ

087 614 53 72
restaurant@spicehouse.bg

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник-Неделя: 12:00-23:00


НАМЕРЕТЕ НИ В GOOGLE


View Larger Map